25 квітня 2024

У Франції роздрібним магазинам наказали показувати приховану інфляцію

У Франції роздрібним магазинам наказали показувати приховану інфляцію
246

Йдеться про одну з технологій прихованої інфляції, коли покупець бачить на полиці магазину товар за тою ж ціною, але у меншій упаковці – зі зменшеною вагою чи об’ємом. Такі хитрощі можна помітити у більшості країн світу, говорять експерти. Але у Франції вирішили покласти цьому край.  Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Міністерство фінансів країни повідомило, що французькі роздрібні торговці будуть змушені повідомляти покупців про зменшення розміру товарів без відповідного зниження цін. Це явище відоме також під назвою shrinkflation.

Прихована інфляція стала головним болем як для споживачів, так і для урядів, говорять фахівці. Домогосподарства намагаються скоротити витрати в умовах перманентного подорожчання товарів. Але звичайних покупців часто дурять, пропонуючи менше товару за ту ж ціну.

Починаючи з липня, французькі роздрібні торговці повинні будуть виставляти протягом двох місяців продукти харчування та інші звичайні споживчі товари, як-от миючі засоби, у такий спосіб, щоб покупець завжди розумів, чи подорожчав товар з моменту його останнього візиту до магазину.

Міністр фінансів Бруно Ле Мер назвав практику поступового зменшення упаковок справжнім грабунком звичайних громадян та пообіцяв покласти цьому край. Нагадаємо що протягом минулого року продукти харчування у Франції подорожчали у середньому на 16%, що вважається рекордним показником для країни.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також